Kövess:

kedd, december 20

Tűzzel való támadás - A háború művészete XII.




taktika
A céljaink eléréséhez tűzbe kell hozni másokat. Tűzbe kell hozni azokat, akikkel együttműködünk azon, hogy elérjük a kitűzött célokat. S tűzbe kell hozni a vevőinket is, hogy nálunk vásárolják meg, amire szükségük van. A tűz folyamatos táplálást igényel. Ne akarj rövidtávon, s azonnal felégetni mindent magad körül, hanem a tűz melegére és látványára gondolj. Akikben ég a tűz, azok megbízható munkatársaid és jó vevőid lesznek.

Tűzgyújtáshoz megfelelő eszközök szükségesek; tűz támasztásához megfelelő idő kell, tűz gerjesztéséhez pedig megfelelő nap. Az idő akkor megfelelő, ha az időjárás száraz; a nap akkor megfelelő, amikor a Hold a Szita, a Fal, a Szárny vagy a Keresztrúd csillagképében van.

taktika
A tűzgyújtáshoz a kommunikáció a legmegfelelőbb eszköz. Ezt folyamatosan kell végezned, különben nem adsz időt és teret a megértésnek. Nem találod meg azokat ízlésű embereket, akiket valóban lángra lobbant a mondanivalód. A kommunikációs trendek, a vásárlói szokások állandó mozgásban vannak, így a változásokat kihasználva, szükséged van a jó időzítésre. Így lesznek kampányaid, amik tökéletesen célba találnak, de ez nem azt jelenti, hogy ez más körülmények között is ugyanúgy működik. Nem tudsz minden pillanatban ugyanolyan erős hatást elérni. Ezek amplitúdóját, ritmusát tudod csökkenteni megfelelő tapasztalattal és kommunikációs tudással.

Minden hadseregnek feltétlenül ismernie kell a tűz alkalmazásának öt változatát, s tudni kell védekezni is ellene. Mert nyilvánvaló, hogy a tűz nagy segítséget nyújthat a támadáshoz, mint ahogy erős az a segítség is, amelyet támadáskor a víz nyújthat. Vízzel szét lehet zúzni az ellenséges sereget, tűzzel azonban meg is lehet hódítani.

taktika
Alapelemek, amelyek segítenek abban, hogy hívekre és egyben követőkre lelj, nem a szokványos megoldásokban, a sablon kommunikációban rejlenek. Tégy a szíved, a filozófiád szerint. Írd le azokat a mondatokat, amiknek érzed a mélyebb értelmét. Kommunikálj úgy, amitől érzed, hogy növekszik a tudásod. Oszd meg másokkal az utat, amíg rátalálsz, azokra a vezérgondolatokra, amikben otthonosan mozogsz, amit tudsz vállalni és szívesen közvetíted másoknak. Így már ott lesz benned a parázs, amitől mások is lángra gyúlhatnak. A tűzzel lehet hódítani.

Keresd azokat a történeteket, megoldásokat, amik téged is lángra lobbantanak és abból merítkezz. Többféle módját, többféle területét meg kell találnod, annak, hogy híven képviseld, amit csinálsz. Vannak akciók, amelyek, mint árvíz söpörnek végig a piacokon, amik, ha elvonulnak egyvalakinek jelentős nyereséget hozhatnak, míg másoknak károkat. Ismerned kell a módját, ahogy ellenállj ennek és csak módjával használd a romboló vizet, de mindig tápláld a tüzet, amitől más leszel, amitől különbözöl.


taktika

0 megjegyzés:








Népszerű bejegyzések