Kövess:

csütörtök, június 5

A csend nem kommunikáció

kommunikáció nélkül
Mit jelent a csend? A csendről mindig valami ember nélküli táj jut az eszünkbe. A csendből hiányzik az ember! Az ember nélküli táj bármilyen szép is, mégis üresnek tűnik. A csendben a végtelen szomorúság jelenik meg. Bár hallani vélsz apró neszeket, természeti zajokat, de emberi hang nélkül a csend vesz körül. Az üzleti életben, de az élet más területein is, ha nem kommunikálsz, akkor ember nélkülivé, az az vevő nélkülivé válsz. 


A csendben lassan jön a hanyatlás, aztán a pusztulás. Amennyiben szerencséd van, a csendben is tudsz vegetálni. Ha egy időre te választod a csendet, akkor biztosan gondolkodsz és dolgozol valamin.Vagy csak hagyod, hogy a csend körbe öleljen és szemlélődsz, de nem vagy tevékeny.

vevőszerzés
Olyan sokszor mondják hogy felesleges beszélni, mert nem jön több vevő. Felesleges beszélni, mert ha sok mindenkihez akarsz szólni az pénzbe kerül. Ha a sokakhoz való szólás pénzbe kerül, akkor az kidobott pénz. A vevők felé folytatott beszéd kidobott pénz, mert úgyis azt nézik mi a legolcsóbb. Kidobott pénz, mert a vevők úgyis oda mennek, akiknek temérdek pénze van reklámra. A multik szippantják el az összes vevőt. Felesleges beszélni, mert az embereknek nincs elég pénzük. Akiknek van pénzük, azokkal a vevőkkel meg úgyis sok baj van. Azt hiszik, mert van pénzük, nekik többet lehet és olyan üzletet akarnak kötni, ami nekem már nem éri meg.

Akkor mi a valódi különbség a beszéd, az üzleti kommunikációs és a csend között? Ezt sohasem tudod meg, csak ha kipróbálod. Sokan a hosszú csendek után néha megszólalnak. Csinálnak egy kampányt egy hónapig, míg előtte félévig csendben voltak. Aztán félévig megint hallgatnak. Hat hónapnyi csend után megint úgy érzik kellene csinálni újból valamit, akkor megint megszólalnak. Vajon ha egy üres, ember nélküli tájban kiabálsz, ki hallja meg? Sokáig kell kiabálnod, míg valakihez eljut a hangod! Sőt el kell indulnod, oda ahol még több ember van, hogy meghallják, ha beszélsz.

Az igazi különbség csak akkor mérhető, ha vállalkozol rá, hogy hosszabb csönd után folyamatosan beszélsz és az eredményeket rögzíted. A hosszú csönd után viszont több időre van szükséged, hogy meghalljanak, mert kiürült körötted a táj. Kétszer annyi ideig kell beszélned, mint ahogy csöndben voltál. Egy aránylik a kettőhöz. Aztán ha látod a különbséget, akkor tudod pontosan mi a különbség a folyamatos beszéd és a csend között. 

2013. karácsonya óta, az az több mint 7 hónapja nem kommunikáltam semmilyen online és hirdetési csatornán. Augusztus 10-től, a következő év nyaráig az az újabb 10 hónapig, ez majd 1,5 év tetszhalott állapot is csak szórványosan kampányolok, ahogy azt nagyon sokan teszik Magyarországon. S csak 2015 júniusában kezdek intenzív kampányba, hogy lássuk  a markáns különbséget. Kimentettem a statisztikai adatokat, az elmúlt időszakról, majd jó egy év múlva újra megteszem, s akkor látni fogjuk mi a különbség a csend és a beszéd között.

a csendben nincs kommunikáció
 

0 megjegyzés:








Népszerű bejegyzések