Kövess:

vasárnap, augusztus 28

Az infokommunikáció és a technikai tudás


1§.  Az infokommunikáció elengedhetetlen része a mindennapoknak. Itt kell a tudást növelni!

info kommunikáció
Hány technikai eszközt használsz a mindennapokban? Hányféle szoftvert?

Mindhez kapcsolódik, valamilyen egyedi tudás, mert ez ma már a tudásalapú társadalom.  S a tudás jelenlegi állapota már megvalósítja mindazt, amit évtizedekkel ezelőtt jeleztek előre a filozófusok, tudósok. S ezért rendkívül fontos, hogy ezt a kommunikációs tudást minden tevékenységedben növeld és képezd ezen a területen magad!

Az a tudás, amely régen egy-egy tudományághoz kötődött ma már nem elég. Nem elég az orvosi, mérnöki, pedagógusi, matematikusi, programozói tudás önmagában, az infokommunikáció nélkül, mind terméketlen marad.

Ma már alapvetésnek számít az a kijelentés, ami felhívta a tudományos gondolkodás válságára a figyelmet: „Tudásállapota a legfejlettebb társadalmakban. A tudomány kezdettől fogva ütközött az elbeszélésekkel.

Ma már szembeötlően látható, hogy nincsen tudás, a megfelelően felépített történet és az ezek építéséhez alkalmazott kommunikációs technikák nélkül, amikkel termékké alakítod azt.

 2§. Ma a tudásformák közül, mintha a praktikus tudás lenne a legfontosabb.

Azok a technikai ismeretek, amikkel problémákat oldhatsz meg, a rendelkezésre álló eszközeiddel.

technikai tudás
Valójában, azonban ez nem így van. A tudás sohasem korlátozódott részproblémákra. A praktikus tudás, a módszerek, technikák, ezért nem tudnak sohasem összefüggő képet alkotni. Emiatt nem válnak folyton működővé a másolható módszerek.

„A tudomány nem korlátozódik hasznos szabályszerűségek megállapítására és az igazság keresésére, a maga játékszabályait legitimálni kell.”

Olyan egyedi, személyre szabott tudásra van szükséged, ami részévé válik, a Te történetednek, ami építi mindazt, amit teszel.


3§. Mindig olyan esettanulmányokat építenek a technikák köré, amelyek igazolják azt.


Az úgynevezett „nagy elbeszélések” struktúrája mindig azonos marad. A cél, hogy valamilyen módon igazolni lehessen egy állítás igazságát.

A tények és az adatok csoportosítása pontosan, ennek a vásárlásösztönzési elvnek az igazolására történik, önkéntelenül is.

tudás legitimálása
Ez nem rosszhiszeműség, egyszerűen a technikai tudás, amely másolható módszereket és típus megoldásokat teremt, annak az alapjellege ilyen. Igazolni kell a tudás működőképességét, ahhoz, hogy a módszer értékesíthető legyen.

Ennél sokkal jobb, ha egyéni személyre, szabott tudást építesz fel, az alapvető célkitűzéseidnek megfelelően.

Mi ilyen tudás megszerzését kínáljuk!

Ahelyett, hogy „olyan nagy elbeszélésekhez folyamodik, mint amilyen a szellem dialektikája, a jelentés hermeneutikája, a racionális, illetve a tevékeny szubjektum emancipációja vagy a jólét megteremtése.”

Ezekkel a látásmódokkal mindig csak a saját állítás igazság tartalmát igyekeznek igazolni az ily módon beszélők.

0 megjegyzés:








Népszerű bejegyzések