Kövess:

szombat, december 31

Kémek alkalmazása - A háború művészete XIII.



online mérőeszközök
Ma már rengeteg eszköz áll a rendelkezésedre, ahhoz, hogy kiismerd a vevőid szokásait, elvárásait. S az online alkalmazható eszközök, még különösebb erőfeszítést sem igényelnek. Egyszerűen telepíthető szoftverek mondják meg a tartalmaidról, hogy mennyire tartották relevánsnak azt, azok, akik meglátogatták a honlapod. Hírlevélküldő szoftverek segítségével tudhatod meg, hogy melyik leveledre reagáltak jobban, melyik hozott több érdeklődést. Hirdető szoftverek segítenek megtalálni a vásárlóid. Ma már inkább a sok szoftver kínálta statisztikák értelmezése, értékelése, ami kihívás elé állít. A jól értelmezett statisztikák és az ez alapján meghozott döntések, a Te posztmodern kémhálózatod valódi eredményei.

A kölcsönös védekezés eltarthat több esztendeig, s nagyon meg kell küzdeni a győzelem egyetlen napjáért.

A versenytársak kommunikációs tevékenységét is folyamatosan nyomon kell követned, ahhoz, hogy lásd milyen irányokba érdemes mozognod. Mi az, amivel megkülönböztetheted magad tőlük. Melyek azok a dolgok, amiket Te nem akarsz követni és mik azok a támadások, amiket blokkolni kell.

Ezért a bölcs fejedelem és a kiváló hadvezér úgy indít háborút és úgy arat győzelmet az ellenség felett, úgy szerez tehát érdemdús tetteket, amelyek révén kiemelkedik a sokaságból, hogy mindent igyekszik előre tudni.

online mérőeszközök
Minél hosszabb távú és pontosabb terveid vannak, annál jobban képes leszel irányítani a piaci tevékenységed. Minél jobban tanulmányozod mások kommunikációs stratégiáját, minél jobban megújítod azok működő elemeit és minél inkább eltávolodsz a sokszor látott megoldásoktól, annál jobban fogod látni, hogy milyen hatásai lesznek a tevékenységednek.

Ezt az előre-tudást nem lehet a szellemektől megszerezni, nem lehet sem más dolgok mintájára levont következtetések, sem számítgatások útján megszerezni; az ellenség helyzetének ismeretét mindig emberektől kell megszereznünk.

A megfelelő hadvezetői tudás, a kommunikációs tudás nem másolható. Így a tudás nem lehet módszerek és technikák gyűjteménye. A tudás nem alapulhat pusztán statisztikai adatokon. A tudás a megfelelő párbeszédekben, interakciókban, amelynek része mindenféle kommunikációs tevékenységünk alakul ki. Így annál mélyebb tudásra tudunk szert tenni, minél több emberrel állunk kommunikációban.

Kémeket alkalmazunk tehát, mégpedig ötfélét. Vannak megtelepedett kémek, vannak belső kémek, vannak visszatérő kémek, vannak a halál kémei, s vannak az élet kémei.

A különböző típusú embereknek megfelelően, különféle kommunikációs alakzatokat, taktikai motívumokat fogunk követni. Ezek azonban állandó mozgásban, újra írásban vannak, mert az életben nem laboratóriumi körülmények között, hanem folytonos párbeszédben születnek a megfelelő döntések.

Megtelepedett kém az, akit az (ellenséges) vidék lakosaiból választunk ki és fogadunk szolgálatunkba; belső kém az, akit (az ellenség) hivatalnokai közül választunk ki és fogadunk szolgálatunkba; visszatérő kém az, akit az ellenség kémei közül választunk ki és fogadunk szolgálatunkba; a halál kéme az, aki a külvilágot megtévesztve folytatja tevékenységét, s a mi kémeinknek is hamis híreket ad tudtára, az ellenség kémeinek is hamis híreket ad tovább; végül az élet kéme az, aki (az ellenségtől) hírekkel tér vissza. Ezért a hadsereg minden dolga közül a kémekkel tartsuk fenn a legszorosabb kapcsolatot, senki ne kapjon busásabb jutalmat a kémeinknél, s ne legyen titkosabb dolog, mint kémeink szolgálata.

online mérőeszközök
Ma már a legbiztosabb információkat anélkül meg tudjuk kapni, hogy a kémek a versenytársaknál kellene, hogy dolgozzanak. Az ellenséges vidék lakói, a célcsoportunk meghatározása, ma már a kortárs hirdető rendszerekkel egészen egyszerű. Már vannak vevőink, honlap látogatóink, akkor a statisztikát szolgáltató szoftverek könnyedén profilozzák azokat és hoznak létre a vevőinkéhez hasonló célcsoportokat.

Hirdetőként sokkal több adat áll rendelkezésünkre a versenytársakról, hiszen akkor az általuk követett kulcsszavak és licitálási módszerekről egyszerűen tudunk kimutatásokat kapni. S így pontosan láthatjuk, nekünk milyen stratégiát, milyen költségekkel kell ahhoz követnünk, hogy megelőzhessük őket a célcsoportjainknál. Így az általuk követett hirdetési struktúrákból, szolgáltatójuk által kiszivárogtatott adatok nélkül is tudjuk, hogy mi a teendőnk.

A visszatérő kémet, ma már remarketingnek hívják. A Google Adwords hirdető fiókunk megjegyezi a honlap látogatóink IP címét, - így amíg döntés helyzetben van, amíg tovább keres a vevő - újabb számára releváns üzenetekkel tudjuk magunk mellé állítani. Az a kém, aki a külvilág elől rejtve dolgozik nekünk, a mi feliratkozó listánkon szereplők, akiknek olyan üzeneteket és annyiszor tudunk küldeni mások elől rejtve, amennyiszer jónak gondoljuk. A pontos adatokat szolgáltató kém, pedig azok a szoftverek, amik megmutatják nekünk azokat a tevékenységeket, amit az online felületeinken végeznek az emberek. Ezekből kiindulva tudunk igazán hatékonyak lenni.

Bizony, finom érzék, nagyon finom érzék kell hozzá, de a kémek alkalmazásáról sohasem szabad lemondani.

Ma már pontosan ezért a statisztikai adatok megértése, azok pontos elemzése és ezek alapján azoknak a lépéseknek a sora, amit meg kell tennünk a meghatározó. Havonta ellenőrizzük a statisztikai adatainkat, ahhoz, hogy tudjuk a következő hónapban mik a legfontosabb tennivalóink.

0 megjegyzés:








Népszerű bejegyzések